Søk i bloggen

Thursday, April 07, 2011

Kanal FEM

For en stund satt jeg på facebook, som jeg ofte gjør, og noen henledet oppmerksomheten min til Kanal FEMs program "Den Andre Siden"s page, der jeg fant masse kommentarer om 2012, Atlantis, og kornsirkler.

Jeg ble sint.

Jeg gikk inn på Kanal FEMs hjemmesider for å se på hva slags programmer de tilbyr over det hele (dog jeg hadde et sterkt inntrykk allerede) og ble sintere.
Joda, de har sin reality (Unge Mødre), sin livsstil (Rachael Ray), sine ungpikedramaer som det er litt lov for eldre jenter å se på også (Gossip Girl). Men de har også "alternativ livvstil"-programmer. Og det er her jeg blir sinna. De har masse fiksjonsserier og dramaer med overnaturlige elementer, og det hadde forsåvidt vært greit nok det - jeg så også på Charmed da jeg var 16 - men når de i tillegg har talkshow som "Den Andre Siden" der disse fenomenene behandles som om det var noe som helst vitenskapelig bak dem, blir jeg sinna. I tillegg profilerer FEM seg som en kvinnekanal og selv om de selv hevder at det er opp til hver enkelt å bestemme seg for hvilke programmer de vil se, maler de også et bilde av hva kvinner liker og hvordan kvinner er.

Mens jeg var inne og tittet på siden, merket jeg en liten boks med "Ris og Ros". Den klikket jeg på.

Det jeg la inn der, kan du lese på facebook, der jeg la det ut som åpent brev.


I noen samtaler med en venninne fra biologi, Norith Eckbo, fant vi ut at vi hadde akkurat samme synspunkter på dette og begge hadde lyst til å skrive en kronikk om det. Så det gjorde vi. Og den ble mye bedre enn den sinte ramblingen jeg drev med i FEMs bittelille "skriv til oss her"-vindu.

Den er på trykk i dagens papirutgave av Dagens Næringsliv, og kommer nok til å havne her ganske snart. Ellers kan du jo titte i papirutgaven.

3 comments:

 1. Søren. Hadde jeg visst det tidligere skulle jeg grabbet med meg et DN fra SAS når jeg hadde sjansen i dag i stedet for å tenke at jeg heller ville lese boka mi.

  ReplyDelete
 2. Jeg måtte lage en blogg bare for å ha noe å logge inn med. Såklart fordi jeg følte et behov for å si glitrende kronikk.

  Jeg håper den blir digitalisert snart så den kan deles med de store massene. Jeg får meg ikke helt til å anbefale venner og kjente til å bruke penger på dødtre-dn.

  Så jeg får håpe min blogg blir bra, tiden vil vise. Hvis det blir noe bra der kan du ta litt ære for det.

  ReplyDelete
 3. Så flott, Gnumann! Gratulerer med det nye barnet! Og takk :)

  Skal bare få endelig godkjennelse fra redaksjonen der, så kommer'n ut her!

  ReplyDelete