Søk i bloggen

Thursday, March 17, 2011

Ting som skjer

Noe av det som er gøy med å være aktiv skeptiker, er alt det som skjer. Alle pubtreff, alle lærerike foredrag, og aksjoner. Og det aller beste er konferanser!

Man reiser bort noen dager, treffer masse spennende mennesker, og lærer masse spennende ting, samt at man treffer noen av de smarte menneskene man leser bøkene til og leser bloggene til og ser opp til.

For eksempel er det på TAM London at jeg har møtt Ben Goldacre, Simon Singh (som jeg seff så møtte igjen på Kritisk Masse), Richard Dawkins, Rebecca Watson, George Hrab, Adam Savage, Brian Cox, Richard Wiseman, PZ Myers, James Randi og så videre og så videre.

De neste store hendelsene det er verdt å få med seg er begynt å bli annonserte.

Først er det World Atheist Conference i Dublin, som er nesten en blåkopi av ateistkonferansen i København i fjor, bare med mindre skepsis. Det ser likevel ut som et spennende program, og Dublin er jo visstnok en veldig trivelig by. Hit kommer PZ Myers, Richard Dawkins, Dan Barker (forfatter av en av de bedre kritikkene av kristendom jeg har lest), Paula Kirby, Lone Frank og et par til.

I september er det tid for noe som opprinnelig ble annonsert som TAM Zurich, men som kort tid etter ble omdøpt til Denkfest. Her blir det half and half med foredrag på engelsk og lokale språk, men kjendisene er jo engelske og ser bra ut. Hit kommer professor i anomalistisk psykologi Chris French, professor i alternativ medisin og forfatter Edzar Ernst, leder for anti-kreasjonismesenteret National Center for Science Education Eugenie Scott, fysikkmann, forfatter og foredragsholder Lawrence Krauss, alternativ medisin-forfatter Rose Shapiro, rasjonalitets-helt Sanal Edamaruku. Sistnevnte utfordret en tantrik-trollmann til å ta livet av ham på direkte Indisk tv, og sto og humret mens trollmannen danset rundt og kastet heksemel i et bål, og ganske mulig fjernet sortmagi-frykten for en hel del Indiske overtroiske.

Lineup og datoer har også blitt annonsert for den for-nordmenn-veldig-dyre-men-kanskje-likevel-verdt-det TAM Vegas. The Amazing Meeting. I Las Vegas. I sommerferien. Siden mange toppskeptikere er amerikanere og siden det er i USA pleier line-upen å være magisk. I tillegg er gjerne alt på ett hotell, og man bor gjerne der, så samholdet og "community" man opplever i dagene mens man er der virker rimelig unikt. Jeg gidder ikke ramse opp talerne, for det er ca alle kule amerikanere du kan finne på.

To ting til må nevnes, selv om veldig lite er klart og offentliggjort. En gang i høst blir det nok TAM London, som pleier å være en gang i året. Jeg har ikke hørt det sikkert proklamert at det blir i år igjen, men det har vært slik en suksess foregående år at jeg ikke kan tenke meg annet. Bildene i denne posten er alle derfra. Se for en glede det bringer!

Og sist, men absolutt ikke minst, KRITISK MASSE! Etter at noen av oss var på TAM London i 2009 var vi så inspirerte at vi bare måtte sette i gang. Så da gjorde vi det. Og vi har tenkt til å gjøre det i år igjen. Følg med! En konferanse på norsk jord med hovedsaklig norske talere av topp kaliber.

Du og du, som jeg gleder meg til dette året. Selv om jeg ikke kommer meg på alle, er jeg sikker på at dem som blir utvalgte blir suksesser. Bli med!


Jeg avslutter med nordmennenes gruppefoto fra TAM London 2010. For en gjeng! (Twitter hjalp oss med å samle flere enn på 09-samlingen. Takk for det twitter!)2 comments:

  1. Oppdaget at TAM var bare en uke før Comic Con i år, så da kunne jeg jo ikke la være å dra innom.

    Får holde tungen rett i munnen å prøve å ikke møte opp i Starfleet uniform på TAM :)

    ReplyDelete
  2. Aiaiai, for en herlig tur det høres ut som!

    ReplyDelete