Søk i bloggen

Wednesday, March 30, 2011

Randi på tur i Norge, oppsummering

O store, lille James Randi var på tur i Norge i midten av mars, og hvis du kaller deg skeptiker og gikk glipp av det håper jeg at du faktisk var gjemt under en stein mens det pågikk.

Jeg hadde gleden av å hjelpe Human-etisk Forbund med bevertning og reise-følging, samt at jeg fikk være med å introdusere ham på vegne av Skepsis. Skepsis har egentlig ikke vært involvert i invitering og planlegging, men de aksjonsansvarlige i HEF støtter Skepsis og ville hjelpe oss med litt promotering. Derfor fikk vi være med, og det er jeg sjeleglad for. Tusen takk til HEF for å fremme sak og ikke bare seg selv!

Her er et bilde fra da jeg og Even Gran, aksjonsansvarlig i HEF og til vanlig journalist i Fri Tanke, introduserte Randi i Trondheim, som jeg skamløst stjal fra JREF-siden. Siden det er av meg føler jeg meg ikke helt kriminell.
Jeg har lagt ut noen bilder fra oppholdet og foredragene jeg var på (Oslo og Trondheim) på Facebook og jeg tror de skal være tilgjengelige for folk flest hvis det er noen som vil se. Det er også noen bilder fra turen vår på Vikingskipshuset med arkeologer Jørgen Bøckman og Ingvild Tinglum.
Nå har Randi fulgt opp og lagt opp sine egne bilder fra turen (som assistenten tok) på JREF-sidene, sammen med en kort rapport om besøket.

Blant bildene hans finner du også et bilde av noen av oss i Norges hittil eneste skeptiske podcast, Saltklypa, mens vi intervjuer Randi himself.
Selvfølgelig ser det ut som at jeg spiser ordene mine, men sånn kan det gå når man sitter med storheter og fokuserer på å snakke i det hele tatt og ikke på fotografen. (Jeg enset ikke at hun var der en gang, jeg var så oppslukt av Randi.) Og det er helt greit.

2 comments:

  1. Det var veldig kjekt å høyre James Randi i Bergen, sjølv for oss som sat i trappa på auditoriet.
    Synd at det var så mange som ikkje kom inn. Det er ikkje alle som gjekk glipp av JR som treng gøyme seg under ein stein :-)

    ReplyDelete
  2. Nei, for all del! Kjempeleit at så mange ikke kom inn i alle tre byene. Jeg hadde dårlig samvittighet for at jeg fikk se ham både i Oslo og Trondheim, siden jeg da tok opp en plass fra noen som kunne "trengt den mer". Jeg mente bare dersom noen ikke fikk med seg at han faktisk var her!

    ReplyDelete