Søk i bloggen

Tuesday, March 17, 2009

This is how I feel (videokavalkade)

En videokavalkade i dag.

SCIENCE ER TOPP PÅ YOUTUBE
Neil DeGrasse Tyson er en skikkelig kul astrofysiker. Han er direktør for Hayden Planetarium på Natural History Museum i NY, han har skrevet en del bøker, feks. Death by Black Hole. Han er entusiastisk, formidlende, og generelt herlig.

Han har levert en timinutters oppsummering av universets undre, og hvor topp det er å utforske det. Jeg kan også trygt anbefale alle andre videoer på youtube med navnet hans på.
(de handler generelt ikke om teoretisk astrofysikk.)

http://www.youtube.com/watch?v=0Ai-VvboPnA

TED
Ted står for Technology, Entertainment, Design og er en årlig konferanse der de beste pratene blir lagt ut på nettet etterpå. En uttømmelig kilde av pop-psykologi, evolusjon, filosofi, og verdens vidunder. Jeg nevner talere i fleng; Daniel Dennett, Richard Dawkins, Jane Goodall, Al Gore, og "mathemagician" Arthur Benjamin.

En video for dagen er av Daniel Dennett, filosof med interesse for sinnet og evolusjon. En søt talk om hva man finner søtt, og den omvendte forståelsen evolusjonsteorien (the counterintuitive nature of evolution) bringer med seg.

http://www.ted.com/talks/dan_dennett_cute_sexy_sweet_funny.html (7 min)


SCIENCE UNDERMINES THE AMERICAN WAY OF LIFE
For dem som setter pris på Jon Stewart, her er litt tøys med hva amerikanere forbinder med vitenskap.

http://scienceblogs.com/pharyngula/2009/03/science_with_its_rational_meth.phpFred ut, og science inn.


p.s. Strengt tatt burde jeg klart å embed´e videoene, men nå er det midnatt og allvitende bror b har jeg ikke huket tak i enda.

No comments:

Post a Comment