Søk i bloggen

Tuesday, March 10, 2009

Kreasjonisme(puh) , blekksprut(fin) og Darwin(film!)

Heihei,

KREASJONISTER, og hva man skal svare til dem.
OrigoNorge er en kreasjonistgruppe som holder til i, jepp, du gjettet det, Norge! De fleste er sentrert rundt Ås, men de titter innom Oslo innimellom også. Typisk nok er en av de mest profilerte - fysiker -. Som kjent skal det ikke så innmari mye biologitrening til for å innse at kreasjonistene ikke har noe vitenskapelig argument, i det hele tatt.

Richard Dawkins nekter til og med å debattere med dem, ettersom det kan gi kreasjonistene legitimitet.

Denne klubben begynte med en juicy dissing av kreasjonisten bak Conservapedia(http://en.wikipedia.org/wiki/Conservapedia). Her kommer en dissing til. I USA er kreasjonistenes pengebinge og arbeidssentral, The Discovery Institute, stadig på utkikk etter måter å skvise inn sin wedge i rasjonelle sirkler. De har faktisk et formålsdokument som heter the Wedge Document/Wedge Strategy der de utbroderer sine ønsker om å slå sprekker i de sekulære prinsippene USA -egentlig- er bygget på. De ønsker ikke bare å få kreasjonisme og kristendom inn i klasserommene, men å endre hele kulturen.

Anyhoo, Discovery Institute sendte en epost med ønske om en debatt til en professor ved University of Vermont, og invitasjonen og spesielt svaret er fin lesning. How to respond to a creationist er her:
http://scienceblogs.com/pharyngula/2009/02/how_to_respond_to_requests_to.php


BLEKKSPRUT: Beautiful.
For å ikke bare være `hater`, men også litt lover:
Love this: noen minutter med blekksprut-beauty:
http://scienceblogs.com/pharyngula/2009/03/friday_cephalopod_tremoctopus.php

Vite mer om den?
http://www.tolweb.org/tremoctopus

DARWIN-FILM
Det kommer snart en film om Darwins skaperverk, basert på en bok kalt Annie´s Box. Den handler visst en del om datterens død og den innvirkningen den hadde på ham. Gleder meg jo selvfølgelig til Darwin-film, men i omtalen ser det litt pussig ut.
"Ultimately it is the ghost of Annie, his adored 10 year-old daughter who leads him out of darkness and helps him reconnect with his wife and family."
La oss håpe det er et metaforisk spøkelse. Den heter forresten Creation også, faktisk.

Link til filmens offisielle side:
http://creationthemovie.com/the_film/


Må nesten nevne biologi-blogger PZ Myers i Pharyngula for alle dagens saker.

No comments:

Post a Comment